Menu

De Koninklijke Vereniging der Belgische Maalders, zet zich in om:Voedselveiligheid

Een thema waarin KVBM zich in eerste instantie engageert, is de voedselveiligheid.

Jaarlijks wordt door KVBM voor de volledige Belgische maalderijsector een sectoraal staalname- en analyseplan opgesteld en beheerd. Doel is om de kwaliteit en de veiligheid van zowel de aangeleverde granen als van de uitgeleverde bloem en nevenstromen te verifiëren.

Dit bemonsteringsplan werkt volgens de principes die vastgelegd zijn in de Autocontrolegids voor de Maalderijen, waarvan het beheer en het onderhoud door KVBM wordt gecoördineerd.

Meer over de autocontrolegids

Kwaliteit

Voorts participeert KVBM jaarlijks in twee “early warning” programma’s, die respectievelijk vlak vóór en vlak nà de tarweoogst een helder en betrouwbaar beeld scheppen inzake mycotoxines.

Over het thema “kwaliteit” ligt KVBM jaarlijks aan de basis van een standaardcontract dat wordt opgesteld voor de aan- en verkoop van inlandse maalderijtarwe.

Wetgeving

Een ander thema waar KVBM – ook proactief – in betrokken is, is wetgeving.

De leden worden continu door KVBM geïnformeerd over nieuwe normen (pesticiden en ongewenste stoffen) die in aantocht zijn of van toepassing worden. Ook over relevante wetgeving aangaande etikettering, allergenen, additieven en enzymen informeert KVBM de maalderijen en worden er opleidingen georganiseerd.

Meer info

Milieu

Het thema “milieu” (bvb. stofexplosie) wordt ook dienstverlening aangeboden aan de leden van KVBM. Dit gebeurt in samenwerking met BEMEFA vzw.Ontdek onze leden

En word zelf lid...

© 2021 KVBM • BTW BE 0403.023.617
nieuws - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér
Om uw surfervaring te verbeteren maakt KVMB gebruik van cookies. Lees meer   OK