Ons netwerk
KVBM is lid van of maakt deel uit van volgende organisaties op initiatieven:
Alimento
Birminghamstraat 225
1070
Anderlecht
Website
Bakkers Vlaanderen
Elisabethlaan 1A
2600
Berchem
Website
Belgian Bakery Technology Club
info@b-b-t-c.be
Website
Belgian Feed Association
Gasthuisstraat 31
1000
Brussel
Website
Brood & Gezondheid
Wetenschapsstraat 14
1040
Brussel
Website
European Flour Millers
Avenue de Tervueren 13A
B-1040
Brussels
Website
Federatie van grote bakkerijen van België
Wetenschapsstraat 14
1040
Brussel
Website
Fevia
Wetenschapsstraat 14
1040
Brussel
Website
Koninklijke Vereniging Het Comité van Graanhandelaren
Louis Braillelaan 80
NL- 2719
EK Zoetermeer
Website
Ovocom
Gasthuisstraat 31
1000
Brussel
Website
Synagra (Fegra)
Voorlopig Bewindstraat 16
1000
Brussel
Website
Unifa
Avenue de Tervueren 188 A, 4th floor (postbox 4)
1150
Brussel
Website
VLAM
Koning Albert II laan 35 (bus 50)
1030
Schaarbeek
Website
Instituut Brood en Gezondheid
Heel wat Belgen schatten het belang van brood in een evenwichtige voeding slecht in. Er is een grote hoeveelheid niet-wetenschappelijke informatie over brood, gluten en gezondheid en hierdoor weten veel consumenten niet meer wat ze moeten denken en sommigen gaan zelfs zo ver dat ze hun voedingsgewoonten veranderen.
Uit een enquête door Market Probe in april 2015, blijkt dat er grote interesse is in goede en betrouwbare informatie over brood, want ongeveer zeven op de tien deelnemers zeggen geïnteresseerd te zijn in een site over brood. “Gezondheid” is daarbij het thema waarvoor de belangstelling het grootst is. De “honger” naar informatie over brood en gezondheid is dus groot bij de consument!
Om hier een antwoord op te bieden, heeft de vzw Instituut Brood en Gezondheid in juni 2015 de nieuwe website www.broodengezondheid.be boven de doopvont gehouden, een betrouwbare en erkende referentie over het verband tussen brood en gezondheid. Hierdoor is alle nuttige informatie over brood en gezondheid eindelijk verzameld op één locatie: broodsoorten, brood in een evenwichtige voeding, overgevoeligheid aan bepaalde voedingsmiddelen. De wetenschappelijke betrouwbaarheid van de informatie wordt gecontroleerd door academische experten, zodat consumenten over een betrouwbare referentie beschikken en de bakker hen hierover kan inlichten.
De missie van de vzw Instituut Brood en Gezondheid is betrouwbare en objectieve informatie verstrekken over de relatie tussen brood en gezondheid.
Dit initiatief heeft vorm gekregen dankzij een aantal professionele federaties:
- de Federatie van Grote Bakkerijen van België (FGBB),
- de Vereniging van Belgische fabrikanten en importeurs van grondstoffen voor bakkerij, patisserie, chocolatiers en ijsbereiders (UNIFA)
- en de Koninklijke Vereniging der Belgische Maalders (KVBM).
Het initiatief krijgt de steun van een wetenschappelijk comité bestaande uit academici en experten die de informatie valideren.