Menu

Ons netwerk

KVBM is lid van of maakt deel uit van volgende organisaties op initiatieven:


Alimento Birminghamstraat 225
1070 Anderlecht
Website

Bakkers Vlaanderen Elisabethlaan 1A
2600 Berchem
Website

Belgian Bakery Technology Club info@b-b-t-c.be
Website

Belgian Feed Association Gasthuisstraat 31
1000 Brussel
Website

Brood & Gezondheid Wetenschapsstraat 14
1040 Brussel
Website

European Flour Millers Avenue de Tervueren 13A
B-1040 Brussels
Website

Federatie van grote bakkerijen van België Wetenschapsstraat 14
1040 Brussel
Website

Fevia Wetenschapsstraat 14
1040 Brussel
Website

Koninklijke Vereniging Het Comité van Graanhandelaren Louis Braillelaan 80
NL- 2719 EK Zoetermeer
Website

Ovocom Gasthuisstraat 31
1000 Brussel
Website

Synagra (Fegra) Voorlopig Bewindstraat 16
1000 Brussel
Website

Unifa Avenue de Tervueren 188 A, 4th floor (postbox 4)
1150 Brussel
Website

VLAM Koning Albert II laan 35 (bus 50)
1030 Schaarbeek
Website

Lid worden van KVBM?

Contacteer ons



Instituut Brood en Gezondheid

Heel wat Belgen schatten het belang van brood in een evenwichtige voeding slecht in. Er is een grote hoeveelheid niet-wetenschappelijke informatie over brood, gluten en gezondheid en hierdoor weten veel consumenten niet meer wat ze moeten denken en sommigen gaan zelfs zo ver dat ze hun voedingsgewoonten veranderen.

Uit een enquête door Market Probe in april 2015, blijkt dat er grote interesse is in goede en betrouwbare informatie over brood, want ongeveer zeven op de tien deelnemers zeggen geïnteresseerd te zijn in een site over brood. “Gezondheid” is daarbij het thema waarvoor de belangstelling het grootst is. De “honger” naar informatie over brood en gezondheid is dus groot bij de consument!

Om hier een antwoord op te bieden, heeft de vzw Instituut Brood en Gezondheid in juni 2015 de nieuwe website www.broodengezondheid.be boven de doopvont gehouden, een betrouwbare en erkende referentie over het verband tussen brood en gezondheid. Hierdoor is alle nuttige informatie over brood en gezondheid eindelijk verzameld op één locatie: broodsoorten, brood in een evenwichtige voeding, overgevoeligheid aan bepaalde voedingsmiddelen. De wetenschappelijke betrouwbaarheid van de informatie wordt gecontroleerd door academische experten, zodat consumenten over een betrouwbare referentie beschikken en de bakker hen hierover kan inlichten.

De missie van de vzw Instituut Brood en Gezondheid is betrouwbare en objectieve informatie verstrekken over de relatie tussen brood en gezondheid.

Dit initiatief heeft vorm gekregen dankzij een aantal professionele federaties:

  • de Federatie van Grote Bakkerijen van België (FGBB),
  • de Vereniging van Belgische fabrikanten en importeurs van grondstoffen voor bakkerij, patisserie, chocolatiers en ijsbereiders (UNIFA)
  • en de Koninklijke Vereniging der Belgische Maalders (KVBM).

Het initiatief krijgt de steun van een wetenschappelijk comité bestaande uit academici en experten die de informatie valideren.



Ontdek onze leden

En word zelf lid...

© 2024 KVBM • BTW BE 0403.023.617
nieuws - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér
Om uw surfervaring te verbeteren maakt KVMB gebruik van cookies. Lees meer   OK